Uitdaging:

In de voedingsmiddelenindustrie is water een belangrijke vloeistof en dat vloeit dan ook rijkelijk tijdens de productie van bijvoorbeeld blikjes voor frisdrank. Vervelende is dat water ook een probleem kan gaan opleveren als het ergens komt en/of blijft terwijl dat niet wenselijk is.

Zo kan achtergebleven water in het randje van een blikje wat in een tray ingepakt wordt in de folie ervoor zorgen dat het metaal van het deksel wordt aangetast en het blikje zelfs lek raakt.

Of als er op de bodem van een blikje een code geprint moet worden terwijl er nog waterdruppels aanwezig zijn waardoor inkt niet op het blikje maar in de waterdruppel wordt gespoten en de code onleesbaar wordt.

 

Oplossing:

Hiervoor heeft Maakgoed een (weer) unieke oplossing voor bedacht. Met een hoog rendement motor die een soort ventilator aandrijft waarvan hij de geproduceerde lucht met slim ontworpen blaasmonden op precies de juiste hoek ten opzichte van de blikken of flessen opstelt lukt het om al het vocht weg te blazen. Bij een groot aantal machines die met dit concept zijn gebouwd hebben wij de besturing mogen ontwikkelen en bouwen.

 

Gevolg:

Een aantal levensmiddelenfabrikanten hebben nu een effectieve, onderhoudsvriendelijke en energiezuinige oplossing voor het droogblazen van hun blikken.

Terug naar het overzicht