Over ons

Ferry Balvert Installaties (F.B.I.) is in 2003 als “hobby” gestart. Naast mijn drukke baan bij een voedingsmiddelenbedrijf (toen daar al 16 jaar in dienst) als elektromonteur, PLC programmeur, coördinator elektrotechnische dienst, specialist E&I en projectleider, had ik behoefte aan nog meer afwisseling. Door de inschrijving bij de KvK was het vanaf toen mogelijk om ‘bij te klussen’.

In 2006 heb ik besloten dat ik meer dan 1 bedrijf blij wil maken met mijn kennis, en ben ik “helemaal voor mezelf begonnen”. In de loop der tijd zijn er een aantal mensen vast in dienst gekomen en samen met een flexibele schil van zzp-ers zijn we een mooi clubje vakidioten bij elkaar.

De werkzaamheden die wij kunnen (en willen) verrichten zijn divers. Ze lopen van consulting (adviseren over proces- en industriële automatisering en elektrotechnische installaties), via engineering (ontwerpen, tekenen, bouwen en programmeren) van besturingsinstallaties, via elektrotechnisch installatiewerk (kabels trekken, elektrisch aansluiten, goten aanpassen, kasten plaatsen), tot in-bedrijf-name en storingen verhelpen in elektrotechnische- en besturingsinstallaties. Deze werkzaamheden kunnen zowel geheel zelfstandig als in nauwe samenwerking met andere partijen plaatsvinden.

Het onderscheid ten opzichte van de concullega’s is de aanwezigheid van een erg brede kennis en een onbedwingbare interesse van alle medewerkers in meerdere technieken. De motivatie is dan ook groot, evenals het inzicht, de inventiviteit, en de flexibiliteit.

Een proces is veel meer dan alleen elektrotechniek. Dat begrijpen wij goed en daardoor is er veel begrip voor de andere disciplines en wij kunnen daardoor goed met anderen samenwerken. Wij denken pragmatisch en letten toch op de details. Wij verplaatsen ons in de gebruiker. Daardoor zijn de resultaten van de oplossingen vaak verbluffend simpel en doeltreffend.

Voor eventuele diepere benodigde kennis van specifieke zaken hebben we zeer ruime en goede contacten met collega bedrijven. Daardoor zijn ook grotere projecten geen probleem. Wij stellen ons volledig in dienst van de klant en houden rekening met zijn manier van bedrijfsvoering.

Er wordt gewerkt volgens de op het vakgebied (elektrotechniek) geldende normen (NEN3140, NEN1010, NEN 60204, VCA-VOL, Machinerichtlijn), en met de daarbij behorende tools. Wij zijn “Erkend Installateur”, en mag dus uw (elektro-) installaties aanleggen en zelfs keuren. Een mooi overzicht van de aanwezige expertises binnen het bedrijf kunt u zien onder de tab “Diploma’s

Verder hebben wij allemaal de volgende instelling:

  • Niet de grootste maar wel de beste zijn/worden
  • Kwaliteit gaat voor snelheid. (Men ziet enige tijd na een klus wel hoe goed je het gemaakt hebt maar niet hoe snel.)
  • Kwaliteit gaat voor kwantiteit. (Men ziet na een klus wel hoe goed je het gedaan hebt, maar niet hoe snel of hoe vaak.)
  • Minder is meer. (Houd het simpel, dan snapt iedereen het tenminste.)
  • Eerlijk duurt het langst
  • We zijn pas tevreden als de klant dat is.
  • Grote stappen, snel thuis. (Oeverloos vergaderen over niets is zonde van je tijd, wat je weet, weet je al, dus dat hoeft niet nogmaals gezegd te worden.)
  • Van goed naar beter, van beter naar best.
F.B.I. Blogs

Slim budgetbeheer: hoe FBI zorgde voor een optimale prijs-kwaliteitverhouding

In welke sector je ook actief bent, efficiëntie is altijd van groot belang. Daarnaast moet…
De voordelen van automatisering
F.B.I. Blogs

Hoe automatisering het tekort aan technisch personeel kan opvangen

Voor veel bedrijven is het een uitdaging om goed en voldoende technisch personeel te vinden…
Jong geleerd, oud gedaan: samenwerken is belangrijk
F.B.I. Blogs

Jong geleerd, oud gedaan: samenwerken is belangrijk

Ik heb in mijn blogs en mijn whitepaper over personeelsproblemen wel eens aangegeven dat het…