Over ons

Ferry Balvert Installaties (F.B.I.) is in 2003 als “hobby” gestart. Naast mijn drukke baan bij een voedingsmiddelenbedrijf (toen daar al 16 jaar in dienst) als elektromonteur, PLC programmeur, coördinator elektrotechnische dienst, specialist E&I en projectleider, had ik behoefte aan nog meer afwisseling. Door de inschrijving bij de KvK was het vanaf toen mogelijk om ‘bij te klussen’.

In 2006 heb ik besloten dat ik meer dan 1 bedrijf blij wil maken met mijn kennis, en ben ik “helemaal voor mezelf begonnen”. In de loop der tijd zijn er een aantal mensen vast bij mij in dienst gekomen en zijn we inmiddels een mooi clubje vakidioten bij elkaar.

De werkzaamheden die F.B.I. kan (en wil) verrichten zijn divers. Ze lopen van consulting (adviseren over proces- en industriële automatisering en elektrotechnische installaties), via engineering (ontwerpen, tekenen, bouwen en programmeren) van besturingsinstallaties, via elektrotechnisch installatiewerk (kabels trekken, elektrisch aansluiten, goten aanpassen, kasten plaatsen), tot in-bedrijf-name en storingen verhelpen in elektrotechnische- en besturingsinstallaties. Deze werkzaamheden kunnen zowel geheel zelfstandig als in nauwe samenwerking met andere partijen plaatsvinden.

Het onderscheid ten opzichte van de concullega’s is de aanwezigheid van een erg brede kennis en een onbedwingbare interesse van alle medewerkers in meerdere technieken. De motivatie is dan ook groot, evenals het inzicht, de inventiviteit, en de flexibiliteit.

Een F.B.I.-er kan goed pragmatisch werken en denken, maar met oog voor details. Een F.B.I.-er bezit een gezond verstand en kan zich goed verplaatsen in de gebruiker. Daardoor zijn de resultaten van de oplossingen vaak verbluffend simpel en doeltreffend.

Een proces is veel meer dan alleen elektrotechniek. Dat begrijpen wij goed en daardoor is er veel begrip voor de andere disciplines en wij kunnen daardoor goed met anderen samenwerken. Voor eventuele diepere benodigde kennis van specifieke zaken hebben we dan ook zeer ruime en goede contacten met collega bedrijven. Daardoor zijn ook grotere projecten geen probleem. F.B.I. stelt zich volledig in dienst van de klant en houd rekening met zijn manier van bedrijfsvoering.

Er wordt gewerkt volgens de op het vakgebied (elektrotechniek) geldende normen (NEN3140, NEN1010, NEN 60204, VCA-VOL, Machinerichtlijn), en met de daarbij behorende tools. F.B.I. is “Erkend Installateur”, en mag dus uw (elektro-) installaties aanleggen en zelfs keuren. Een mooi overzicht van de aanwezige expertises binnen het bedrijf kunt u zien onder de tab “Diploma’s”

Samen op weg?
F.B.I. Blogs

Samen op weg?

Vaak maken familiebedrijven betere keuzes dan bedrijven die door ‘aandeelhouders die voor het grote geld…
Een blije klant
F.B.I. Blogs

Een blije klant

Een blije klant. Daar word je uiteraard zelf ook blij van. Een voorbeeld. Een producent…
Wij maken het graag!
F.B.I. Blogs

Wij maken het graag!

How It's Made is een documentaireserie die momenteel te zien is op Discovery Channel. In…