Uitdaging:

Iedereen kent het: Wicky, het bekende drinkpakje. Maar voordat je zo’n pakje in je hand hebt gebeurt er nogal wat. Dat is trouwens met alles zo: als je weet hoeveel moeite het kost om iets te maken kijk je heel anders tegen de dingen aan.

Maar goed, je kunt Wicky in vele vormen kopen: 3-pak, 5-pak, 6-pak, 8-pak. En in die verschillende verpakkingen staan ze soms met de lange kan en soms met de korte kant tegen elkaar, terwijl ze wel allemaal op dezelfde manier uit de vulmachine komen.

Dat betekent dat ze dus op enig moment een slag gedraaid moeten worden.

Daarvoor waren er allerlei machines ontwikkeld maar die hadden allemaal als nadeel dat ze regelmatig ‘vastliepen’, met stilstand tot gevolg en moest er een operator ingrijpen. Als je beseft dat een vuller ca 24000 pakjes per uur maakt, wat 400 per minuut is en 6,67 per seconde is (!!) begrijp je dat stilstand zorgt voor een tekort aan Wicky’s, en dat willen we niet, want een zeurend kind die zijn Wicky niet op tijd krijgt zit je niet op te wachten!

 

Oplossing:

Maakgoed heeft daar iets op bedacht wat zo simpel is dat je jezelf afvraagt waarom dat niet eerder bedacht was, maar dat is wel vaker zo.

De pakjes komen achter elkaar aan en lopen tussen 2 zacht rubberen banden heen, waarvan de ene band iets sneller draait dan de andere. Daardoor draaien de pakjes. Met het regelen van de snelheid van de snelste baan bepaal je hoeveel het pakje draait.

Wij hebben de eerste besturing voor dit concept mogen maken en hebben voor een klant van Maakgoed ook een aantal besturingen gemaakt voor deze machines.

 

Gevolg:

Super eenvoudige en compacte machine die zelden storingen geeft. Denk daar maar aan als je je kind zijn Wicky geeft!

Terug naar het overzicht