Uitdaging:
Er kwam een extra koelcompressor bij om het proceskoelwater te koelen. Daarvoor werd ons gevraagd om zowel de hoofdstroomaansluitingen te leveren en aan te sluiten alsook de besturingskabels.

Oplossing:
Er is een Haylester verdeler gemaakt die vanuit een hoofdverdeler wordt gevoed met 500A, waarvoor we een parallelle 4x95mm2 hebben gebruikt.
De verdeler heeft 2 groepen: 1x400A voor de koelcontainer en 1x63A voor de droge koeler. Deze zijn met  respectievelijk 5x120mm2 en 5x10mm2 aangesloten. De kabels zijn in kabelladders naar en in de machines gelegd.
De verschillende componenten in de koelcontainer zijn op verschillende installaties aangesloten. Daarvoor hebben we de kabels gelegd en in de verschillende panelen aangesloten. Om verwarring te voorkomen is elke kabel aan beide zijden van een kabelcodering voorzien waarop staat van-naartoe de kabel loopt en wat de functie is. Ook is er een buskabel gelegd tussen de verschillende machines zodat de redundante lus in stand blijft.

Gevolg:
Het in bedrijf nemen van de koelcontainer, wat door de leverancier werd gedaan, was slechts een kwestie van de installatie aanzetten en 2 kabeltjes aansluiten, en de installatie inrichten.

Terug naar het overzicht