Uitdaging:
Een oude relaisbesturing van een vriestoren migreren naar een nieuwe PLC besturing. Er was maar 2 dagen tijd om alles hardwarematig uit te voeren.
Omdat CoNet een grote systemintegrator is en de opdrachtgever voor mij was, was het logisch om de programmering door hen te laten uitvoeren.

Oplossing:
We hebben samen de FDS gemaakt en van daaruit het elektrisch schema. Daaruit kon de I/O lijst gemaakt worden en kon er met programmeren begonnen worden.
Omdat er zoveel mogelijk gebruikt gemaakt moest worden van de componenten die al in het panel aanwezig waren en het bestaande panel gebruikt moest worden hebben we nog wel flink moeten puzzelen hoe we dit netjes konden doen.
Besloten werd om op de bestaande deur, waar al een flink aantal bedieningscomponenten aanwezig waren die bijna allemaal zouden gaan verdwijnen door de HMI die erin kwam, een nette RVS plaat aan te brengen met daarin de benodigde uitsparingen. Op de dagen van ombouw hoefden we alleen een groot gat in de deur te zagen en die plaat op de deur te monteren en leek het net een nieuw paneel.
Alle bedrading werd verwijderd en nieuwe componenten bijgeplaatst, en vervolgens werd alles op de nieuw ingebouwde PLC aangesloten.

Gevolg:
Na een geslaagde I/O test kwam de programmeur en na het inschieten van de software konden de parameters van de vriestoren worden ingeregeld. Na enkele uren was de vriestoren bedrijfsklaar.
De volgende dag zijn wij er niet eens bij geweest omdat de productie vanaf minuut 1 perfect verliep. Mooi staaltje samenwerking dus in dit mooie project, wat ruim binnen de geplande tijd werd gerealiseerd.

Terug naar het overzicht