Uitdaging: 

Een aantal lage druk compressoren moesten worden vervangen en op een andere locatie dan de oude komen. Van de 3 compressoren werden er 2 vervangen en 1 werd alleen verplaatst. Er was geen ruimte in de verdeelkasten om de nieuwe compressoren aan te sluiten zonder de oude af te koppelen, maar er moesten er van de 3 altijd 3 kunnen draaien, een uitdaging dus. 

 

Oplossing: 

Er werd een plan opgesteld in welke volgorde de compressoren werden verplaatst of geplaatst. Door een slimme volgorde te kiezen konden we met behulp van een externe compressor aangesloten op een aggregaat de wisseltruc uitvoeren. De kosten van zo’n externe combinatie is niet laag, dus door zoveel mogelijk voor te bereiden werd het grote opschuiving zo snel mogelijk uitgevoerd. 

Dat viel niet mee want soms heeft een compressor een voeding van 2x120qmm per fase nodig en dat zijn geen tweelingsnoertjes die je even in een gootje gooit. 

 

Gevolg: 

In 2 dagen werd de grote wisseltruc uitgevoerd en is er altijd voldoende perslucht geweest door een strakke planning en het nakomen alle afspraken die gemaakt werden tussen transporteur, leverancier en de luchttechnische- en de elektrotechnische-installateur (wij in dit geval). De oude onzuinige compressoren zijn vervangen voor modulerende zuinige modellen op hun nieuwe locatie.  

Terug naar het overzicht