Uitdaging: 

Als je frisdranken en vooral vruchtensappen produceert moet je die pasteuriseren. Daarvoor heb je warmte nodig maar ook koeling om het product weer af te koelen. Vanwege een nieuwe lijn werd het aantal koelwaterinstallaties die Refresco daarvoor had te klein. Er is bij Refresco gekozen voor een modulaire opbouw van de koelinstallaties, wat wil zeggen dat er containers gebouwd zijn door een koelbedrijf waarin de compressor is ingebouwd. Deze kunnen naast of op elkaar gezet worden. Boven de containers is een plateau gemaakt waarop ook weer modulair droge koelers bijgezet kunnen worden. Er stonden al 3 containers en er moest er nog 1 bijkomen. 

 

Oplossing: 

Er werd ons gevraagd om, net als bij de andere 3 containers, voeding en communicatie te verzorgen. De communicatie liep via een bussysteem. 

Omdat we dit al eerder gedaan hadden was het eenvoudig uitzoeken waar de voeding vandaan moest komen, een 400A subverdeler maken en plaatsen, en deze primair aan de hoofdverdeler aansluiten en secundair aan de verschillende onderdelen van de koelcontainer koppelen. De bus kabel diende uitgebreid te worden en in de bestaande lus worden opgenomen. 

 

Gevolg: 

Na een periode van voorbereidingen werd samen met het koelbedrijf de besturing gekoppeld aan de bestaande besturing en werd zo bijna naadloos extra koelcapaciteit gecreeerd. Alle tekeningen en documentatie werd bijgewerkt, stickers met de verwijzingen werden gemaakt en geplakt en het bleef een overzichtelijke installatie. 

Terug naar het overzicht