Uitdaging:
Bij een bekende ‘krokettenfabriek’ werd een bestaande S5 besturing van een grote kookpot voorzien van een nieuwe S7 besturing. CoNet zou de programmering doen en FBI alle hardware aanpassingen. De ombouwtijd ter plaatse was beperkt tot slechts 1 dag vanwege de grote productiedruk.

Oplossing:
De nieuwe PLC was nauwelijks groter dan de oude en ook de aansluitingen zaten bijna op dezelfde plek. Op een aantal uitzonderingen na. Vooraf zijn alle aansluitingen gecheckt op werkelijkheid. In dat soort oudere machines wordt namelijk nog wel eens gerommeld om alles aan de praat te houden. Er waren inderdaad wat zaken anders dan in het schema, maar gelukkig hadden we dat vooraf al geconstateerd.
Op de dag van de ombouw hebben heel vroeg alle spullen op locatie gebracht en zo gauw de machine stil kon zijn we draad voor draad alles om gaan zetten. Het nieuwe bedienpanel was wat groter maar er was ruimte genoeg op de kast, dus dat was een kwestie van verder uitzagen.

Gevolg:
Aan het einde van de dag was alle bedrading overgezet. Na een korte I/O test werd de nieuwe programmatuur opgestart. Door het secure werk van FBI en de gegronde testen van de software op kantoor van CoNet werkte alles meteen feilloos.
Door de vereenvoudigde bediening vonden de operators het nog prettiger werken ook, en alle haperingen die de oude besturing wel eens had waren met de PLC de prullenbak in gegaan.

Terug naar het overzicht