Uitdaging:
Langs de destijds 11 productielijnen in Bodegraven moesten industriële PC’s komen waarop de operators productiegegevens konden invullen, en waarop met hardwarekoppelingen naar de vulmachines de OEE kon worden afgelezen en verzameld.
De IPC’s moesten spatwaterdicht zijn en robuust genoeg zijn om de operators, wier handen soms besmeurd waren met vruchtensappen, de gegevens te kunnen laten invullen.
De IPC’s moesten vanuit verschillende richtingen kunnen worden bediend dus een constructie waaraan de IPC’s hingen en verdraaid konden worden moest ook geleverd worden.
Ook moest er bekabeling worden aangebracht zodat de IPC’s beheerd en gebackupt konden worden door ICT. Uiteraard moest er ook bij elke IPC een waterbestendige laagspanningsvoeding komen.

Oplossing:
We hebben een aanbieding gedaan voor het plaatsten, aansluiten en samen met ICT draaiend opleveren. Dit vergde flink wat uitzoekwerk, engineering, planning en spierkracht maar binnen de afgesproken tijd draaiden alle IPC’s.

Gevolg:
Het leverde eerst wat spanningen bij de operators die dachten ‘dat ze nog meer moesten gaan doen’ maar toen ze eenmaal merkten dat het er eigenlijk makkelijker op werd was uiteindelijk iedereen tevreden.
Later zijn ook op andere vestigingen van Refresco door ons meerdere IPC’s opgehangen. Enkele jaren later zijn de IPC’s weer door ons vervangen, omdat computers nu eenmaal niet eeuwig meegaan. De voedings en koppelkastje zijn overigens nog steeds in gebruik.

Terug naar het overzicht