Uitdaging:
Refresco had een CO2 verdamper aangeschaft maar de leverancier was vergeten dat de PLC-besturing ook geprogrammeerd moest worden. Door een interne fout was er iets misgegaan en pas net voor het verschepen merkte iemand op dat er iets mistte: het programma.
Omdat het inbouwen bij Refresco strak gepland was en er nog een aantal belangrijke zaken afhankelijk waren van de CO2 verdamper brak er lichte paniek uit: wie kan er binnen een paar dagen een programma schrijven voor de installatie?
Toen wij hoorden van de problemen heb ik gebeld en aangeboden het tenminste te proberen. Diezelfde dag zijn we om de tafel gaan zitten om de functionaliteit van de installatie te bespreken en te bekijken of het ons zou lukken, en wij vonden van wel.

Oplossing:
In een aantal lange dagen hebben we het programma geschreven en zo goed mogelijk uitgetest. Tijdens de installatie van de verdamper waren wij nog volop aan het programmeren en toen de laatste schroef vast gezet was waren we klaar. Het programma werd in de PLC gezet en vol spanning keek iedereen hoe de installatie opstartte.
Dat ging zonder grote problemen en er klonk een zucht van verlichting bij verschillende partijen.

Gevolg:
Een blije opdrachtgever, een blije eindklant, en trotse medewerkers van FBI.

Terug naar het overzicht