Uitdaging:

Er is bij een olie verwerker in Pernis een boiler die olie verwarmd waarmee de opslagtanks en leidingen verwarmd worden, zodat de vloeistof in die tank minder stroperig worden. Deze heeft een verouderde PLC besturing die stand-alone functioneert. De klant wil deze op hun Siemens PCS7 systeem kunnen monitoren en bedienen.

Daarvoor moet de oude PLC besturing vervangen worden voor een nieuwe, in een nieuwe schakelkast, met een minimale stoptijd. Tevens moeten er een aantal extra temperatuur- en drukmetingen worden aangesloten, die wel al ingebouwd zitten in het proces maar nu  nog niet gebruikt zijn.

CoNet doet de programmering en levert de PLC materialen, en de eindklant wil graag dicht op de engineering zitten.

 

Oplossing:

Er is in nauw overleg met CoNet de eindklant een elektrisch schema getekend door ons. Na goedkeuring van beide partijen is gestart met het bouwen van de schakelkast.

Ten tijden van de ombouw is eerst de oude besturing veilig afgekoppeld en is de nieuwe schakelkast opgehangen. Alle goten voor de kabels zijn aangebracht en de kabels naar de verschillende installaties en componenten zijn aagebracht.

Nadat alles was aangesloten is er een korte I/O test geweest en in de aangepaste PCS7 software ingeschoten. Na een aantal instellingen te hebben aangepast werkte de koppeling perfect.

Enige tijd later is een 2e boiler op de nieuwe kast aangesloten en ook die was vanaf dat moment met PCS7 benaderbaar.

 

Gevolg:

Met een minimale stilstandstijd zijn de boilers nu benaderbaar met het centrale PCS7 platform van de plant, een grote vooruitgang in bediencomfort en veiligheid.

Terug naar het overzicht