Uitdaging:
Bij het maken van een bepaalde mix voor een frisdank zijn er in het proces een aantal momenten dat er product met teveel water gemaakt wordt. Dat product wordt ook wel restproduct genoemd. Het is te waterig voor product, maar er zit product in dus het is ook zonde om dat naar het riool te lozen. Dit restproduct kan prima als toevoeging voor diervoeders gebruikt worden of voor het opkweken van bacterien voor bijvoorbeeld zuiveringsinstallaties.
Daarvoor was een installatie gemaakt die dat restproduct opving, waarna het met vrachtauto’s naar een nuttig doel gebracht kon worden.
De besturing was gemaakt door een bedrijf die veel ervaring heeft in de pharmaceutische industrie. Gevolg was wel dat de bediening van die installatie dusdanig ingewikkeld was dat je eigenlijk een procesoperator moest zijn om de installatie te bedienen.
Echter, de vrachtwagenchauffeurs die het restproduct kwamen ophalen zijn niet opgeleid als operators en dat leidde zeer regelmatig tot frustrerende taferelen bij het laden.

Oplossing:
Wij hebben in overleg met wat chauffeurs een sterk vereenvoudigde bediening bedacht, met een minimum aantal bedienknoppen, maar toch met de mogelijkheid om details te bekijken, als dat nodig mocht zijn.
We hebben de deur met het panel vervangen voor een nieuwe deur met drukknoppen en we hebben de bediening sterk vereenvoudigd.

Gevolg:
Geen vragen meer over het bedienen van de installatie, geen gefrustreerde chauffeurs meer, geen geïrriteerde operator meer die ondersteuning moesten bieden, dus veel meer rust in de tent.

Terug naar het overzicht