Uitdaging:
In de zogenaamde siroopkamer hing in een hoek een verdeelkast. Uit die kast werden alle machines op de siroopkamer gevoed. De kast hing er al vanaf de bouw van het pand en was qua waterdichtheid niet ideaal. Ook zaten de meeste aansluitingen aan de bovenkant, wat de waterdichtheid ook niet ten goede kwam.
Nu was er iemand met het goede idee om in de buurt van die kast de trap te laten plaatsen waardoor de bereikbaarheid van de verdieping erboven veel beter werd. Waar echter niet op gelet was is dat als die trap geplaatst zou worden de deuren van de kast niet meer open zouden kunnen, en dat is er onhandig en zelfs verboden bij verdeelkasten.

Oplossing:
Omdat je in een natte omgeving zoals de siroopkamer eigenlijk helemaal geen verdeelkast wilt hebben hebben wij geadviseerd om een nieuwe verdeelkast te plaatsen net buiten de ruimte, waar veel minder water gebruikt wordt. Een aantal kabels werden te kort, deze zijn vervangen voor nieuwe. Alle kabel invoeren kwamen aan de onderkant, wat de IP54 kast nog waterveilig maakte.

Gevolg:
Een veiligere siroopkamer die na het plaatsen van de trap beter toegankelijk werd.

Terug naar het overzicht