Een gouden duo: al meer dan 30 jaar werken Hugo en Ferry samen. Van storingsmonteur tot projectleider, hun paden kruisten elkaar keer op keer. Ze kunnen telkens op elkaars expertise vertrouwen en vinden elkaar in hun gedeelde passie voor techniek en de kracht van pragmatisme. Het zorgt al ruim 30 jaar voor een succesvolle samenwerking.

De klik: van Refresco tot Vepo Cheese

Het begon allemaal in 1990 bij Refresco, toen Hugo daar begon als storingsmonteur en uitgroeide tot manager technische dienst en Ferry er sinds 1987 als elektromonteur die uiteindelijk uitgroeide tot hoofd elektrotechnische dienst. “Ferry was altijd al heel nauwkeurig en precies,” vertelt Hugo. “We klikten meteen, want we zijn allebei praktisch en pragmatisch ingesteld maar we hebben ook dezelfde humor.”

In 2016 ging Hugo weg bij Refresco en stapte over naar Vepo Cheese, waar hij de technische dienst ging optimaliseren. Hij wist meteen wie hij erbij wilde hebben: “Ik zei tegen Ferry: ‘Waarom werk je niet hier?'”

Na een aantal geslaagde projecten bij Vepo besloten ze samen dat Ferry zijn kennis en ervaring ging inzetten om de ETD te ondersteunen in een stukje groei. En waar Ferry’s aanwezigheid eerst mondjesmaat was, is hij nu regelmatig op de werkvloer van Vepo Cheese te vinden.

Krachten bundelen: praktisch en precies

De kracht van Hugo en Ferry zit in hun complementariteit. Hugo vervult daarin de mechanische kant en Ferry de elektrotechnische. Zo doen ze allebei dienst als projectleider die alles van A tot Z kan overzien, organiseren en afronden. “We denken over belangrijke dingen hetzelfde”, zegt Hugo. “We hebben allebei oog voor kwaliteit en veiligheid en ons werk moet aan de juiste wet- en regelgeving voldoen. We kennen elkaars krachten en we gebruiken die optimaal,” zegt Hugo. “Ferry ontzorgt me enorm. Als hij zegt ‘ik heb het geregeld’, dan weet ik dat het goed is.”

De toekomst: leren en blijven groeien

De jarenlange samenwerking tussen Hugo en Ferry zorgt ervoor dat ze al verschillende mijlpalen met elkaar beleefd hebben. “We kennen elkaar al sinds we kinderen kregen en nu zijn we allebei opa geworden,” lacht Hugo. Hierdoor is de samenwerking ook in de toekomst nog een waardevolle toevoeging voor beide mannen en dragen ze allebei actief bij aan de kwaliteit van deze samenwerking.

“We blijven altijd leren en bijscholen,” zegt Hugo. “We willen allebei op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en wat er allemaal verandert in ons vakgebied. Het is belangrijk dat je bij de pinken blijft. Daarom blijven we altijd ‘links rijden’, want rechts word je ingehaald.”

Ook de toegevoegde waarde van een goede samenwerking ervaren? Neem contact op om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken.