We hebben al vaak en veel geschreven over de technische invulling van ons werk. Maar hoe het er nou daadwerkelijk op de afwisselende werkvloer aan toe gaat, dat hebben we nog niet eerder uit de doeken gedaan. Daarom lichten we een tipje van de top secret FBI sluier op en onderwerpen we ‘special agent’ Mark aan een kruisverhoor. Hij is een van onze meest ervaren medewerkers.

De veelzijdigheid van het werk

“Wat ik het leukste vind aan werken bij FBI is de veelzijdigheid van de klussen,” vertelt Mark. “De ene keer sta je bij een klant een stopcontact te vervangen, en de andere keer ontwerp je een HMI van een machine. Je komt echt in alle hoeken en gaten van de techniek terecht.” Die afwisseling maakt het werk erg boeiend. “Je leert telkens weer nieuwe dingen en je wordt uitgedaagd om creatief te denken.”

Meekijken in de keuken van verschillende klanten

Een ander aspect van het werk dat Mark erg waardeert, is de kans om mee te kijken in de keuken van verschillende klanten. “Je komt in allerlei soorten bedrijven, van frisdrankfabrieken tot slachthuizen,” zegt hij. “Zo krijg je een uniek kijkje achter de schermen van verschillende branches.” Dat betekent dat Mark soms op fabrieksvloeren in het hele land komt. “Maar meestal zijn we actief binnen een straal van 45-minuten reistijd, dat waardeer ik.”

Flexibele werktijden

Mark heeft twee jonge kinderen en zijn vrouw werkt ook. De flexibele werktijden bij FBI zijn dan ook een groot pluspunt voor hem. “Als er een kind ziek is of als het vakantie is, kan ik mijn werktijden daarop aanpassen,” legt hij uit. “Dat geeft me veel rust en zorgt ervoor dat ik een goede balans tussen werk en privéleven kan vinden.”

Goed gereedschap is het halve werk

Daarnaast zorgt FBI natuurlijk goed voor zijn werknemers en wordt er gezorgd voor belangrijke zaken zoals goed gereedschap en de mogelijkheid om verschillende, werkgerelateerde, opleidingen te volgen. “Als ik iets nodig heb, geef ik dat aan en wordt het meteen besteld. Dat werkt erg fijn, want er is niets zo irritant om met matig gereedschap te moeten werken. Van de mogelijkheid om opleidingen te volgen, maak ikzelf misschien nog wat weinig gebruik, maar dat gaat in de toekomst zeker goed komen.”

Lijkt jou een baan in de techniek de juiste stap in jouw carrière? Bij FBI zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Liever je machines automatiseren en processen optimaliseren? Ook dan staan we voor je klaar.