Vandaag de dag moet je wendbaar zijn en flexibele oplossingen bedenken om als bedrijf het hoofd boven water te houden. Een oplossing voor het dreigende personeels- en kennistekort is het inzetten van een externe professional. Dit heeft verschillende voordelen. De vijf belangrijkste voordelen hebben we in deze blog voor je op een rij gezet.

1. Voorkomt bedrijfsblindheid

Bedrijfsblindheid, ofwel het vastzitten in oude denkpatronen en gewoonten, kan de groei en innovatie van een organisatie belemmeren. Externe professionals brengen een frisse blik en nieuwe ideeën met zich mee, omdat ze actief zijn in verschillende markten. Ze hebben ervaring met diverse technieken en benaderingen die in hun branche gebruikelijk zijn, maar elders misschien nog niet zijn toegepast. Dit stelt hen in staat om verrassende oplossingen te bieden die in de industrie van het bedrijf zelf mogelijk niet zo gangbaar zijn.

2. Ontlast interne teams

Het belasten van interne teams met extra taken kan leiden tot overbelasting en een afname van de productiviteit. In veel gevallen zijn de technische experts binnen een organisatie al druk bezig met hun dagelijkse verantwoordelijkheden. Het toevoegen van een groot project kan leiden tot vertragingen en kwaliteitsverlies. Door een externe professional in te huren, kunnen interne teams zich blijven concentreren op hun kerntaken zonder extra druk te ervaren.

3. Duidelijk inzicht in kosten

Het is een veelvoorkomende misvatting dat het goedkoper is om interne medewerkers in te zetten voor projecten in plaats van externe professionals. Hoewel het waar is dat interne medewerkers al in dienst zijn en geen extra wervingskosten met zich meebrengen, worden de verborgen kosten vaak over het hoofd gezien. Het verdelen van de aandacht van interne medewerkers tussen meerdere verantwoordelijkheden kan leiden tot inefficiëntie en kwaliteitsverlies. Bovendien zijn de kosten van storingen en vertragingen moeilijk te meten. Een externe professional daarentegen biedt duidelijkheid in termen van kosten, omdat hun diensten duidelijk zijn afgebakend.

4. Toegang tot specialisatie

Externe professionals brengen vaak gespecialiseerde vaardigheden en expertise met zich mee die mogelijk niet beschikbaar zijn binnen de organisatie. Dit kan variëren van technische knowhow tot branchespecifieke kennis. Het inhuren van een externe professional stelt een organisatie in staat om toegang te krijgen tot deze gespecialiseerde vaardigheden zonder de kosten en moeite van langdurige opleiding en ontwikkeling van interne medewerkers.

5. Flexibiliteit en schaalbaarheid

Externe professionals bieden bedrijven de flexibiliteit om snel te reageren op veranderende behoeften en marktomstandigheden. Wanneer een project is voltooid of de vraag afneemt, kunnen bedrijven eenvoudig de samenwerking met externe professionals beëindigen zonder langdurige verplichtingen. Dit maakt het mogelijk om middelen efficiënter te beheren en kosten te optimaliseren op basis van de huidige behoeften.

Met het inzetten van een externe professional hou je dus een goed overzicht en bewaak je de kwaliteit en inzetbaarheid van het werk dat wordt gedaan door aanwezig personeel.

Ook toegang krijgen tot externe expertise? Neem contact met ons op om jouw situatie te bespreken.