Als kleiner bedrijf heb je misschien niet de omvang en het budget om een automatiserings specialist in huis te nemen. Maar dat betekent niet dat je de automatiseringen links moet laten liggen. Om je fabriek/bedrijf efficiënt te laten draaien, moet je hier aandacht aan (blijven) besteden. Is je budget kleiner? Dan kun je altijd iemand van buitenaf inhuren.

Personeelstekort

In deze tijd is het moeilijk om in de technische sector goed personeel te vinden en te houden. Dit betekent dat het aanwezige personeel vaak bezig is met brandjes blussen en dus geen tijd heeft om te kijken naar optimalisatieslagen en automatiseringsmogelijkheden. Deze vlieger gaat al helemaal op wanneer je niet het budget hebt om een specialist vast in te huren.

Maar als je niet automatiseert, wat zijn dan de gevolgen? Het rendement van je machines verbetert in ieder geval niet of gaat zelfs omlaag en daarmee ook je hele output. Mensen kunnen niet werken omdat de machines stil staan, waardoor je ontevreden werknemers krijgt. Dit kan uiteindelijk vergaande gevolgen hebben voor het voortbestaan van je bedrijf.

Actief blijven kijken wat er gebeurt in jouw markt

Het is essentieel om actief te blijven en technische ontwikkelingen goed te volgen. Zeker als je wil voorkomen dat je door al je ervaring ‘blind’ wordt voor verbeteringen. Het kan daarom handig zijn om iemand die bij andere bedrijven komt, mee te laten lopen. Deze persoon heeft een frisse blik, ziet dagelijks verschillende soorten situaties en kan daardoor makkelijker oplossingen aandragen. Ook kun je je interne personeel de kans geven zich te ontwikkelen door ze ergens anders mee te laten kijken. Daar profiteer je uiteindelijk zelf ook weer van.

Een goede specialist kijkt verder dan alleen de automatisering

Ga je iemand inhuren? Dit kan voor zowel kleinere bedrijven als voor grotere bedrijven met een eigen automatiseringsspecialist een aantrekkelijke optie zijn. Schakel dan een specialis in met een frisse blik die verder kijkt dan alleen de automatisering zelf. Iemand met voldoende ervaring kan ook het rendement bepalen dat je uit een automatisering haalt. Zo kan de specialist je helpen om de juiste keuzes te maken en ervoor te zorgen dat je investeringen de moeite waard zijn. Vervolgens kan deze persoon aan de slag gaan om de automatisering voor jouw bedrijf te realiseren.

Ook optimalisatieslagen maken op jouw werkvloer? Bekijk al onze diensten, neem contact op voor meer informatie of volg ons op social media om ervoor te zorgen dat je geen nieuws of tips mist.