Als beheerder van een machine(park) wilt u graag dat uw machine draait zoals dat moet. Geen storingen maar een hoge Overall Equipment Efficiency. Dat begint bij een doordacht ontwerp. Sommige machines zijn zo slim ontworpen dat er weinig mis kan gaan. Maar hoe complexer de bewerking, des te lastiger het is om een machine permanent foutloos te laten draaien.

De besturing van een machine vormt een belangrijk onderdeel om problemen te voorkomen. Met een goeddoordachte en perfect gedimensioneerde besturing bent u de meest voor de hand liggende problemen al voor. Als u daarnaast de opbouw van een besturing overzichtelijk en simpel houdt, is de kans op problemen nog kleiner. Tevens kan een operator met de juiste hulpmiddelen in de besturing en het helder melden van een eventueel probleem, demotivatie van medewerkers voorkomen. Problemen leveren immers frustraties op. Zeker als ze voorkomen hadden kunnen worden door beter na te denken. Of door meer overleg met de mensen die het kunnen weten. Zo hebben operators vaak een beter inzicht in een machine dan de ontwerper daarvan. Een operator staat immers dag in, dag uit te kijken wat er gebeurt en vooral: wat er fout gaat. Bij het ontwerpen van een machine en de besturing daarvan, praten wij daarom ook graag met de eindgebruiker: de operator. Samen kunnen we veel problemen voorkomen.

Wilt u ook liever problemen voorkomen dan ze op te lossen? Neem dan contact met ons op! Wij denken graag met u mee. Want het bedenken van een goede besturing kan bij aanvang wellicht wat extra tijd kosten, maar jarenlang probleemloos werken, is de investering meer dan waard.

Ferry Balvert

Leave a Reply