Sinds de oprichting in 1999 is de Refresco Group op eigen kracht en door overnames flink gegroeid. Met de overname van Cott’s bottelactiviteiten in Noord-Amerika zijn ze getransformeerd tot ’s werelds grootste onafhankelijke bottelaar voor retailers en A-merken. Het is de ambitie van de Refresco Group om nog verder te groeien. Think about it: our drinks on every table! In deze derde en laatste blog over cases die wij als FBI Groep hebben uitgevoerd voor deze wereldspeler weer een uitdaging, een oplossing en het gevolg daarvan.

Uitdaging

Naast de bestaande tanken voor de opslag van frisdranken had Refresco behoefte aan een aantal extra tanken. De inhoud van elke tank moest naar elke productielijn gepompt kunnen worden en alle tanken moesten in de bestaande besturing worden geïntegreerd. Een besturing die dateerde uit 1992. Nieuwe onderdelen hiervoor konden niet meer door de leverancier geleverd worden. Vanwege ons werkverleden bij Refresco hebben zij er voor gekozen de automatisering door FBI te laten uitvoeren.

Oplossing

FBI heeft Refresco geadviseerd om de uitbreiding van het tankenpark als trigger te gebruiken voor het migreren naar een nieuwe besturing. Elke besturing heeft immers een eindige levensduur. In dat kader hebben wij aangeboden een nieuwe PLC te plaatsen. Een PLC met een nieuwe vorm van communiceren (ProfiNet), maar die de oude besturing als een soort Remote I/O gebruikt. Nieuwe uitbreidingen kunnen vervolgens steeds op de nieuwe componenten worden aangesloten. Op termijn kan dan de gehele oude hardware vervangen worden voor nieuwe hardware. Concreet betekent het: nu één keer wat extra investeren, waardoor direct de basis is gelegd voor toekomstige uitbreidingen om de besturing verder te moderniseren.

Gevolg

Met een relatief kleine extra investering is de gehele besturing sterk gemoderniseerd. En dat met een minimale impact op de productie. Want de bestaande apparatuur blijft zoals het was. Ook al wordt het proces nu door de nieuwe PLC bestuurd. Nog steeds draait er een klein gedeelte van de oude besturing maar niet meer op de kritische gedeelten van het proces. Wilt u weten hoe wij met een relatief kleine investering een groot resultaat kunnen boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons.

Cheers!
Ferry Balvert

Leave a Reply