Vaak maken familiebedrijven betere keuzes dan bedrijven die door ‘aandeelhouders die voor het grote geld gaan’ worden geleid. Hoe zou dat komen? Waarschijnlijk omdat familiebedrijven vooruitkijken naar de volgende generatie en niet bang zijn wat hun aandeelhouders vinden. Daardoor komen wij met name bij familiebedrijven regelmatig installaties tegen die oud en solide zijn en nog jaren meekunnen. Ook mogen wij bij familiebedrijven installaties ontwikkelen die voorbereid zijn op de toekomst. Duurzaam zeg maar. Vandaar dat wij het (bijna) altijd fijn vinden om voor familiebedrijven te werken. Gelukkig zijn er ook veel niet-familiebedrijven die zo denken. Dat getuigt van inzicht bij de leiding van een bedrijf. Daar zitten we graag mee om de tafel.

Even voor de goede orde. Als je focust op kosten, gaat de kwaliteit omlaag. Maar als je focust op kwaliteit, gaan de kosten omlaag. Dat is wat meer bedrijven vaker zouden moeten doen. Natuurlijk is het zo dat als je ergens geen geld (genoeg) voor hebt, je soms concessies moet doen. Maar de concessie die bedrijven eigenlijk zouden moeten doen, is wachten tot zij geen concessies meer hoeven te doen.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden maar als er maar één weg veruit de beste is, moet je die nemen. Of in ieder geval die kant het zandpad op lopen, zodat je na een tijdje alsnog op de goede weg zit. Samen op weg voor de beste oplossing? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

Ferry Balvert

Leave a Reply