De visie van de Refresco Group is ‘our drinks on every table’. Het staat voor groei en biedt vele mogelijkheden. Het biedt de context waarin zij hun strategische beslissingen nemen in de markten waarin ze actief zijn en de soorten dranken die ze produceren. Hoewel de dranken die ze voor hun klanten produceren niet hun naam draagt, zijn ze trots op de bottel-, verpakkings- en service oplossingen die ze bieden en nemen ze verantwoordelijkheid voor de kwaliteit die ze leveren. In deze tweede van een serie van drie blogs weer een case die FBI Groep voor de Refresco Group heeft uitgevoerd. Een uitdaging, een oplossing en het gevolg.

Uitdaging

Koeltechniek is een belangrijk onderdeel van bedrijfsactiviteiten in verschillende sectoren. De frisdrankindustrie is hier een toonbeeld van. Enige tijd geleden heeft Refresco een CO2-verdamper aangeschaft. De leverancier was echter vergeten dat de PLC-besturing voor de verdamper ook geprogrammeerd moest worden. Pas net voor het verschepen merkte iemand op dat er geen besturingsprogramma was ontwikkeld. Omdat het inbouwen bij Refresco strak was gepland en er nog een aantal belangrijke zaken afhankelijk was van de CO2-verdamper, brak er lichte paniek uit. Wie kan er binnen een paar dagen een programma schrijven voor de installatie? Toen wij hoorden van het ontbreken van het besturingsprogramma hebben wij aangeboden om mee te helpen bij het oplossen van het probleem. Diezelfde dag hebben wij een gesprek gehad om de functionaliteit van de installatie te bespreken en te kijken of wij het besturingsprogramma konden schrijven. Wij houden namelijk wel van een uitdaging en fungeren graag als vangnet bij het oplossen van problemen.

Oplossing

In een aantal lange dagen hebben we het programma geschreven en zo goed mogelijk uitgetest. Tijdens de installatie van de verdamper waren wij nog volop aan het programmeren en toen de laatste schroef werd vastgezet, waren wij precies klaar. Het programma werd in de PLC gezet en vol spanning keek iedereen mee hoe de installatie opstartte. Dat ging gelukkig zonder grote problemen en er klonk daarom een zucht van verlichting bij alle partijen.

Gevolg

Een blije opdrachtgever, een blije eindklant en trotse medewerkers van FBI. Ook behoefte aan een vangnet dat niet terugdeinst voor uitdagingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons.

Cheers!

Ferry Balvert

Leave a Reply