How It's Made is een documentaireserie die momenteel te zien is op Discovery Channel. In het programma staan bedrijven uit de maakindustrie centraal. Het laat zien hoe processen geautomatiseerd kunnen worden, waardoor bedrijven succesvol in hun markt opereren. Wezenlijk onderdeel daarbij is industriële automatisering. Een breed vakgebied. Het wordt toegepast om productieprocessen te optimaliseren en te versnellen. Een belangrijk onderdeel van industriële automatisering is het aansturen, controleren en beheren van processen en machines. Componenten van het productieproces zijn computers die installaties aansturen, bedien- en bewaakstations en managementsystemen die de productie coördineert.

Ferry Balvert Installaties is specialist in besturingstechniek. Wij bedenken, programmeren en maken de besturing van machines. Onze specialisatie is automatiserings-, elektro-, en procestechniek. Tevens hebben wij de benodigde kennis op het gebied van hydrauliek en pneumatiek. Ons vertrekpunt is de Functional Design Specifications die we samen met de opdrachtgever opstellen. Daarnaast houden wij uiteraad rekening met de uitvoeringsmogelijkheden van de machines. Op basis daarvan installeren wij onder andere de sensoren die nodig zijn voor de aansturing, de schakelkast die alle elementen bij elkaar brengt en de software om de machine te laten doen wat deze moet doen. Machines kunnen autonoom zonder operator functioneren, maar vaak is er een Human Machine Interface met een beeldscherm, waarmee het proces wordt weergegeven en er interactie door de operator kan plaatsvinden.

Ferry Balvert Installaties heeft jarenlange ervaring op het gebied van industriële automatisering. Wij vinden het een uitdaging om alle technische ontwikkelingen op de voet te volgen. Interessante ontwikkelingen in ons vakgebied zijn een drijfveer om dagelijks gemotiveerd te werken aan vindingrijke oplossingen voor onze opdrachtgevers. De klant krijgt een betere installatie en wij iets moois dat wij mogen afleveren. Ik ben ervan overtuigd dat als je focust op kosten, de kwaliteit omlaag gaat. Maar als je je focust op kwaliteit, de kosten omlaag gaan.

Ferry Balvert Installaties bestaat inmiddels bijna 20 jaar en is gevestigd in Bodegraven. Wij werken voor zowel lokale, nationale als internationale opdrachtgevers. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe projecten (klein of groot, kort of lang) om onze mensen te blijven enthousiasmeren en nieuwe klanten blij te maken. Wil je weten hoe wij je kunnen helpen bij industriële automatisering? Neem dan contact met ons op. Wij maken het graag voor je!

Ferry Balvert

Leave a Reply